Utvider med fôringsanlegg til RAS

Gjennom et samarbeid med Betten Maskinstasjon skal Bio Marine selge fôringsanlegg til landbasert oppdrett. Automatene er norskutviklede og målet til selskapet er å utvikle løsninger til særlig RAS

Avtalen med Betten Maskinstasjon skal bidra til å øke varespekteret til Surnadalbedriften. Ved siden av å tilby foringsanlegg til landbasert oppdrett er det særlig i RAS-markedet selskapet ser et potensial i.

- Vi har ambisjoner om å levere komplette fôringsanlegg og her kommer Bettens automater inn. Samtidig passer dette godt sammen med våre andre løsninger til landbasert, som LED-lys og anlegg for nødoksygen, sier daglig leder Martin Gausen hos Bio Marine til LandbasedAQ.

- Minimalt fôrspill

Det er særlig automatenes evne til å spre fôret jevnt i hele karet som har gjort Bettens automater populære.

- Innen RAS er det ønske om minimal knus og presisjonsfôring på et høyere nivå. For størst mulig vekst bør hver eneste fisk ha god tilgang til fôr. Fôring er en hovedfaktor for økonomi, og i landbasert må forspillet være minimalt, siden det fører til belastning på biofiltre. Vårt første mål er å ta fram et distribusjonssystem som vil effektivisere fylling av automatene, forteller Gausen, som ser stor verdi i at Betten produserer automatene selv.

19 000 automater

Fra sitt verksted på Halsa har familiebedriften Betten skrudd i hop omkring 19 000 automater gjennom årene.

- Vi ser at enkelte har vært i drift i 20 år og vel så det. På den annen side er det jo bærekraft og økonomi som gjelder, sier daglig leder i Betten Maskinstasjon Nils Betten, som er tilfreds med å få en avtale med Bio Marine.

Scroll to top